Microcement

Applicering av microcement på golv, väggar, bänkskivor m.m.

Om Microcement

Microcement, även känd som microbetong, är en typ av cementbaserad beläggning som kan appliceras på olika ytor för att skapa en sömlös, slät och hållbar finish. Det är ett relativt nytt material som har vunnit popularitet de senaste åren på grund av dess mångsidighet, hållbarhet och estetiska tilltal.

Microcementens historia kan spåras tillbaka till början av 1990-talet när det först utvecklades i Europa som en lösning på problemet med försämrade betongytor. På den tiden användes microcement främst i industriella miljöer, såsom fabriker och lager, för att reparera skadade betonggolv och -väggar.

Med tiden började microcement användas i mer dekorativa applikationer, som att skapa jämna, sömlösa ytskikt på väggar, golv och bänkskivor. Det har sedan dess blivit ett populärt val för interiör- och exteriördesignprojekt på grund av dess förmåga att skapa ett modernt, minimalistiskt utseende.

De senaste åren har det funnits en växande trend mot hållbara och miljövänliga byggmaterial och microcement passar väl in i denna trend. Den är gjord av naturliga material som cement, vatten och mineralpigment och kräver minimalt med energi att producera. Dessutom är den hållbar, lätt att underhålla och kan appliceras direkt på befintliga ytor, vilket minskar avfall och behovet av rivning.

Microcement är också känt för sin mångsidighet, eftersom det kan appliceras på ett brett utbud av ytor, inklusive betong, kakel, trä och gips. Den kan användas för att skapa en mängd olika ytbehandlingar, från en polerad betonglook till en strukturerad, matt finish.

Microcement Golv & Väggar

Applicering av microcement på golv

Förutom att ge golvet en naturlig rå betonglook så ger mikrocement på golv även många fler fördelar.
Nedan är en sammanfattning av några av de viktigaste fördelarna som denna dekorativa beläggning kan ståta med:

 • Den höjer inte nivån på golvet för mycket tack vare dess minsta tjocklek på mellan 2 och 3 mm.
 • Det är en sömlös beläggning vilket gör att det inte finns några fogar.
 • Den fäster på de flesta typer av material utan att det befintliga underlaget behöver tas bort.
 • Resistent mot UV-strålar och har mycket god värmebeständighet.
 • Den har ett avundsvärt motstånd mot trafik, nötning och hushållsrengöringsprodukter.
 • Inget mikrocementgolv är det andra likt tack vare den variation av färger och ytbehandlingar denna beläggning erbjuder.
 • Den kan användas som interiörgolv men även som exteriörgolv, till exempel på terrasser.

Applicering av microcement på väggar

Microcement är inte bara populärt på golv, utan fungerar lika bra på väggar. Microcement på väggar ger en elegant estetik, lång hållbarhet och en yta som är enkel att rengöra och underhålla.

Mikrocementväggar har en hög motståndskraft mot stötar, repor och kemiska produkter.

Mikrocementväggar är vattentäta och är därmed extra populära beläggningar för kök och badrum.

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

  Microcement Bänkskivor och övriga ytor

  Applicering av microcement på bänkskivor

  Köksbänkar med mikrocement blir allt populärare bland annat på grund av den motståndskraft mot nötning och värme som denna dekorativa beläggning ger. Microcementbeläggningen är också hygienisk, mycket lätt att rengöra och kan snabbt anpassas till vilken bänkskiva som helst.

  Microcement ger en sömlös och minimalistisk yta där du kan anpassa färg och struktur på microcementen för skapa en unik och mer personlig bänkskiva som matchar dina önskemål.

  Övriga ytor

  Trappor
  Duschar
  Möbler
  Terass/Balkong
  Fönsterbrädor
  m.m.

  Placeholder Image
  Placeholder Image
  Placeholder Image

   Microcement Bildgalleri